Aktív turizmus

Kertünkben lehetősége van a hosszú séták, barangolások mellett számos aktív mozgást kipróbálni.

Járja be a kertet Nordic Walking bottal, vagy tegyen hosszú sétát a Parkerdő irányába házikedvencével. Kutyájával - természetesen pórázon vezetve - izgalmas, közös sétára indulhat a az év minden napján.

Jógázzon a kertben! Hétvégén a csendes délelőtti, vagy esti alkalmak megfelelő hangulatot kínálnak Önnek a stresszes hét után.

Arbopem '18 - Frizbi Golf verseny

A Magyar Frizbi Golf Országos Bajnokság 3. fordulójának 2018. szeptember 15-16-án a mesés szépségű Szarvasi Arborétum ad otthont. A verseny a park északi, kevésbé frekventált részén zajlik, szombati napon nyilvános szabadedzésekkel, és vasárnap magával a versennyel.

A frizbi golf egy itthon még kevésbbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a frizbi golfbana játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják, az Arborétum ilyen tekintetben tökéletes helyszíne a versenynek.

A versenyen a magyar frizbi golf sport elitje vesz részt, az országos bajnoki cím sorsa nagyban múlik azon, hogy a játékosok hogyan küzdenek meg az Arborétum flórájával.

A szombati szabadedzést követően a verseny vasárnap reggel 9:30-kor kezdődik. A játékosok összesen kettő teljes kört játszanak a 18 célpontra, a két kör között egy rövid szünetet tartva. Az esemény a látogatók által, az Arborétumba való belépő megváltását követően szabadon megtekinthető.

Oszd meg másokkal is!

Ezeket láttad már?

Bejárnád virtuálisan?

Partnereink

pepikert oldalsav hirdetesiminta 01
pepikert oldalsav hirdetesiminta 1

hirdetési felület