Arbopen '18 - Frizbi Golf verseny a Szarvasi Arborétumban

foto1

A Magyar Frizbi Golf Országos Bajnokság 3. fordulójának 2018. szeptember 15-16-án a mesés szépségű Szarvasi Arborétum ad otthont. A verseny a park északi, kevésbé frekventált részén zajlik, szombati napon nyilvános szabadedzésekkel, és vasárnap magával a versennyel.

A frizbi golf egy itthon még kevésbbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a frizbi golfbana játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják, az Arborétum ilyen tekintetben tökéletes helyszíne a versenynek.

A versenyen a magyar frizbi golf sport elitje vesz részt, az országos bajnoki cím sorsa nagyban múlik azon, hogy a játékosok hogyan küzdenek meg az Arborétum flórájával.

A szombati szabadedzést követően a verseny vasárnap reggel 9:30-kor kezdődik. A játékosok összesen kettő teljes kört játszanak a 18 célpontra, a két kör között egy rövid szünetet tartva.

IDŐPONT, MENETREND

Szeptember 15. szombat:

A pálya délelőtt kitűzésre kerül, nagyjából déltől lehet rajta gyakorolni.

Szeptember 16.vasárnap:

9:00 Players Meeting
9:30 1. kör, 18 lyuk
12:30 ebédszünet
13:30 2. kör, 18 lyuk

Az esemény a látogatók által, az Arborétumba való belépő megváltását követően szabadon megtekinthető.

Kép forrásának megjelölése

Bejegyzés szövege

Oszd meg másokkal is!

Ezeket láttad már?

Bejárnád virtuálisan?

Partnereink

pepikert oldalsav hirdetesiminta 01
pepikert oldalsav hirdetesiminta 1

hirdetési felület