Gyógynövénykert

Bibliai-, fűszer és gyógynövénykert

Több, mint 100 féle gyógynövény látható a ROHU-35 „Greening footprints” pályázat támogatásával készült – Bibliai, fűszer- és gyógynövénykertben

A növények igen változatosak és sok-sok csodát rejtenek. Érdemes megismerni őket, mert rengeteg dolgot adhatnak a számunkra. A legfontosabb, hogy az élelem forrásai, de lehetnek gyógyító hatásaik is.

Ebben a kis kertben több, mint száz féle növényt lehet megismerni. Olyanokat, amelyeket érdemes közelebbről is megfigyelni és megtapasztalni azon tulajdonságaikat, amelyek egy-egy kis csodával járulnak hozzá életünkhöz!

A változatos kertben táblákkal jelzett gyógynövények mellett haladhatnak el a látogatók a vezetett túra során. A szakvezetésen a növények ismertetésén túl bibliai történetek is kapcsolódnak az egyes fajok bemutatásához.  Megtudhatjuk, hogy fűszerként milyen ételekhez használhatók bizonyos fajok. Igény szerint gyógynövényes foglalkozást kínálunk a látogatók számára: herba gyűjtését, tea készítést, gyógynövényes szappan készítést, valamint játékos foglalkozást.

Ezeket láttad már?

Bejárnád virtuálisan?

Partnereink

pepikert oldalsav hirdetesiminta 01
pepikert oldalsav hirdetesiminta 1

hirdetési felület