Gyermeknap az Ökojátékparkban

Családi túra az odvas rejtekbe

Ökojátékpark, gyógynövénykert, meditációs tér

A családi túra/séta az Arborétum odvas rejtekébe vezet, ahol az eddig nem látott parkerdei élmények, játékok fedezhetők fel.
 
A program kezdő időpontja: 2021. május 29. 13 óra
A program leírása: Az Arborétum főbejáratától csoportosan vezetve sétálunk az Ökojátékparkba. A gyermeknapi programban bemutatjuk a meditációs tér interaktív tanösvényét. Az Ökojátékparkban állati nyomkeresés, kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, miután felfedezték a zöld labirintust, vagy megmászták az óriás harcsafészek mászókát.
Csupa izgalmas játék várja itt a gyermekeket, akik a vakond kémlelőn kukucskálhatnak, rovarok hátára ülve rugós hintázhatnak. A játszótéren lévő odvas fa csúzda, pókhálós hinta, ugrókő játékai mellett a zöld labirintusban sok – sok állat és növény ismerhető meg.
Aki elfáradt a játékban, megpihenhet a gombák kalapján ülve, vagy a harcsafészekben elbújva. A fűben heverők szabadon kémlelhetik a vonuló felhőket, madarakat, vagy csak egyszerűen élvezik a kert nyugalmát, a természet neszeit.
A résztvevő családokkal, gyerekekkel a programot az illatos gyógynövény -, és fűszerkertben zárjuk, majd visszatérünk az Arborétum főbejáratához.
 
A program helyszínén ivóvíz, mosdó, kézmosási lehetőség, pihenőpadok biztosítottak. Védettségi igazolvány a részvételhez nem szükséges. Uzsonnát mindenki hozhat magával.
 
A program időtartama: 3-3 és fél óra
A program indulási helyszíne: Szarvasi Arborétum főbejárata
A program minimum 10 fő részvétele esetén indul.
Kinek ajánljuk?: Családok, gyermekek, szülők, nagyszülők
 
A program ára: 2500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül, vagy 1500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett.
 
A programon részt vehet bárki, aki a megadott elérhetőségen bejelentkezik a túravezetőnél.
Bejelentkezés a túravezetőnél: Kugyeláné Décsei Mónika, telefonszám: +36 30 9530 580
gyereknapi tura fb

Járd be a kertet virtuálisan!