Szilvanapi túra a Szarvasi Arborétumban

Járt már a Bibliai fűszer-, és gyógynövénykertben?

A 2-3 órás túra:  Meditációs tér –  Bibliai fűszer-, és gyógynövénykert – Ökojátékpark

A csoportos túra/séta az Arborétum új területére vezet, ahol az eddig nem látott parkerdei élmények fedezhetők fel.
A túra időpontja: 2021. szeptember 11. szombat 13 óra
A túra leírása: Az Arborétum főbejáratától csoportosan vezetve sétálunk az Arborétum új, egyénileg nem látogatható Parkerdei élményeket bemutató kertrészbe. A túrán a kert érdekességeinek bemutatásán túl végigvezetjük a csoportot a meditációs tér bibliai történeteket bemutató interaktív tanösvényén. Az Ökojátékparkban állati nyomkeresés, játék várja a gyerekeket, ahol felfedezhető a zöld labirintus, az óriás harcsafészek mászóka is, a felnőttek pedig élvezhetik a kert nyugalmát, a természet neszeit.
A túrán résztvevőkkel, családokkal a programot az illatos bibliai gyógynövény -, és fűszerkertben zárjuk, ahol a jellegzetes ismert, vagy kevésbé ismert gyógy-, és fűszernövényekről adunk ismertetőt, majd egy fél órás sétával visszatérünk az Arborétum főbejáratához.
Egyéb fontos infók: A program helyszínén ivóvíz, mosdó, kézmosási lehetőség, pihenőpadok biztosítottak. Védettségi igazolvány a részvételhez nem szükséges. Uzsonnát, kulacsot mindenki hozhat magával, kérjük, zárt cipőben, időjárásnak megfelelő öltözékben érkezzenek a programra.
A program teljes időtartama: 2-3 óra a csoport függvényében
A túra indulási helyszíne: Szarvasi Arborétum főbejárata
A program minimum 10 fő részvétele esetén indul.
Kinek ajánljuk?
Kirándulni szerető családok, egyéni túrázók, akik szívesen barangolnak hosszabb ösvényeken és szívesen csatlakoznak másokhoz.
A program ára: 2500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül, vagy 1500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett.
A programon részt vehet bárki, aki a megadott elérhetőségen bejelentkezik a túravezetőnél.
Csoportoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak 10 főtől egyedi időpontban is lehetőség van a túrán rész venni. Időpont egyeztetést kérünk!
Bejelentkezés a túravezetőnél: Kugyeláné Décsei Mónika, telefonszám: +36 30 9530 580
szilvanapi fb parkerdei

Járd be a kertet virtuálisan!