Húsvéti programok

A Pepi-kert idén húsvétkor is várja a családokat

Húsvét hétfő az Ökojátékparkban

A Szarvasi Arborétum a hosszú hétvégén, a húsvéti ünnep idején is nyitva tart. A kert 8 órától sötétedésig látogatható, jegypénztár nyitva tartás minden nap 8 órától 18 óráig. 

Április 18-án, húsvét hétfőn a kert északi részében található Ökojátékparkban egész napos húsvéti programmal várjuk látogatóinkat.

A programok arborétumi jeggyel tekinthetők meg.

A programok helyszíne az Ökojátékpark, amely a főbejárattól a Bolza Mariette sétányon haladva rövid sétával érhető el. 

A program ideje alatt a helyszínen padok, mosdók, ivóvíz biztosított. Enni-innivalóról, piknik plédről kérjük, gondoskodjanak saját igényeik szerint. 

Részletes program Húsvét hétfőn 9 órától 17 óráig az Ökojátékpark, az új rendezvénytér területén:

Kisállat bemutató, baromfi bíráló show és nyuszisimogató a V-62 egyesület szervezésében. Az egész napos eseményen bemutató bírálatra hozott díszbaromfik értékelését, bírálatát tekinthetik meg a látogatók, akik maguk is szavazhatnak a kiállításon szereplő kisállatokra. A közönségszavazáson legjobb eredményt elért baromfi és kiállítója oklevelet kap. Az egyesületről ITT találnak több információt >>
Húsvéti játékos tojáskeresés a Parkerdőben. A fák között, bokrok alján elbújt fa tojások kérdéseket rejtenek. Megtalálásuk és megfejtésük jó családi móka az eseményen.
Állatok a természetben – Csipai Éva festménykiállítása. A kiállított képeken a kedves állatok, virágok mellett a természet ezernyi színe, izgalmas pillanata jelenik meg az autodidakta festő bemutatásában. Az alkotóról, festményekről ITT találnak információt, fotókat >>
– Kézműves játékok. A húsvéti foglakozáson az asztaloknál a legkisebbek is barkácsolhatnak maguknak egyszerű ujjbábot, nyuszifüleket.
– Húsvéti fotózás Kanti Dorottyával. Egyéni és családi pillanatokat örökít meg a fotós a kertben, a programra érdemes időpontot is egyeztetni: https://www.facebook.com/DorottyaKantiPhotography
Papp Gábor margittai (Románia) festőművész és más szarvasi alkotók látványfestése és kiállítása. A V-62 egyesület meghívására érkezett alkotók az eseményen bemutatják alkotásaikat, találkozhatnak az eseményen Szuhányiné Szappanos Éva, Hajdú Ildikó és Korbely István művészekkel.
– Piros Mézes mézeskalácsdíszítés. A Piros Mézes mézesek sokak számára ismertek már, most a helyszínen lehetőség van vásárolni és a gyermekeknek díszíteni is az illatos és szép finomságokból. A Piros Mézesről ITT találnak több információt >>
– Családi piknik az Ökojátékparkban. Hozhatnak magukkal piknik plédet, enni és innivalót az eseményre a családok, de a kertben a padokon, asztaloknál is pihenhetnek. Az Ökojátékparkról ITT találnak több információt, fotót  Mosdók, ivóvíz a helyszínen biztosított, büfé a főbejáratnál található.
 

Húsvét hétfőn 13 órakor az Ökojátékpark, új rendezvénytér területén:

– Muzsikál és dalol a LÓCA együttes. A húsvéti interaktív szabadtéri koncerten a zenekar számos hangszert, hangkeltő eszközt szólaltat meg. Játékos mulatságra hívja a gyerekeket a népdalok, mondókák és a kedves gyermekdalok bemutatásával. Információ a zenekarról >>
 
További információk:
A húsvéti programok helyszíne a Szarvasi Arborétum új rendezvénytere, az Ökojátékpark. A helyszín megközelíthető a főbejárattól a Bolza Mariette sétányon gyalogolva, a kertből a Parkerdő irányába sétálva.
A programok helyszíne 9 órától 17 óráig tart nyitva, két kapun közelíthető meg. Látogatóink az esemény ideje alatt gyalogosan közlekedhetnek a kert többi része és a rendezvény helyszíne között.
A programok aktuális Arborétumi belépőjeggyel látogathatók. Belépőjegyek a jegypénztárban vásárolhatók 8 -18 óra között.
A főbejárat mellett található büfé 9-17 óra között tart nyitva.

Járd be a kertet virtuálisan!