SZIE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Téli nyitva tartás

Változik az Arborétum nyitva tartása Télen is várjuk látogatóinkat! A Szarvasi Arborétum egész évben folyamatosan nyitva tart. Változó, kedvezményes téli jegyárainkról és a nyitva tartásról olvassák el híreinket. >

Ajándék

Legyen ajándék a fa alatt Ajándékozhat arborétumi kirándulást, belépőjegyet Karácsonyra Ajándék voucher vásárlásra 2022. december 5-ig van lehetősége Az élmény a legszebb ajándék. A Szarvasi Arborétum Magyarország legnagyobb arborétuma az év minden napján nyitva.  Látogatóink azonban most előre is megvásárolhatják belépőjegyüket szabadon felhasználható voucher formájában. A 2023. december 31-ig felhasználható voucher ajándékként akár a karácsonyfa … AjándékRead More »

Kutyás piknik a Pepiben

Kutyás piknik a Pepiben Folytatódik a kutyás program a Pepi-kertben Hogyan sétáljunk az Arborétumban kutyával?  Folytatódik a Kutyás piknik a Pepi-kertben programunk!     Illatok, színek, szagok vaú-vaú! Tudtátok, hogy a Szarvasi Arborétumban kutyával is sétálhattok, barangolhattok? Persze csak pórázon vezetve és betartva a természetvédelmi szabályokat. De hogyan sétáljak kutyával az Arborétumban? Mit tegyek, ha a kert állataival … Kutyás piknik a PepibenRead More »

Téli futóversenyt rendezünk

Futás Mikulás! Futás Mikulás és Ráadás Bolza-kör Futóverseny lesz a Pepi-kertben December 4-én újra téli futóversenyt rendezünk, ahol a futók begyűjthetik a “Négy évszak az Arborétumban” éremsorozat egy tagját is VERSENYKIÍRÁS Futás Mikulás – Ráadás Bolza-Kör Futóverseny 2022. december 4. (vasárnap) Rendező: Szarvasi Arborétum, Minden Ami Szarvas és a Szarvasi Úszó és Szabadidő Sportegyesület (Futó … Téli futóversenyt rendezünkRead More »

Éjszakai csapatjáték eredmények

Éjszakai csapatjáték eredmények Denevérek, baglyok, játék és izgalom volt 35 csapat 225 játékos versengett az Éjszakai csapatjátékban Izgalmas, vagy ijesztő volt  az éjszaka az Arborétumban?Milyen lehetett a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni? Reméljük, izgalmas élményben volt részetek! Szeptember 30-án 19:00 és 24:00 óra között a Pepi-kert területén, valamint az Agrometeorológiai épületben 11 kijelölt állomásokon, 22 … Éjszakai csapatjáték eredményekRead More »

Szorgos hangyák napja

Szorgos hangyák napja Arborétumi kertészkedés diákokkal, önkéntesekkel Október 7-én kertészkedjünk közösen! Szorgos Hangyák Napja      2022. október 7. LÉGY TE IS SZORGOS HANGYA! Az ősz beköszöntével a Pepi-kertben ismét elérkezett a kerti munkák ideje. Szorgos hangyák, segítsetek nekünk az Arborétum őszi munkáiban, az ágak, gallyak, termések, tobozok  összegyűjtésében! Október 7-én, pénteken az iskolás csoportokat … Szorgos hangyák napjaRead More »

Ősszel is vár a Pepi-kert

Őszi hétvégék a Szarvasi Arborétumban A Szarvasi Arborétum az őszi lombszíneződésben a legszebb A kert 8 órától sötétedésig látogatható. Jegypénztár nyitva tartás 8 órától 18 óráig A Szarvasi Arborétum az év minden napján várja látogatóit.Rövidebb séták, vagy  hosszabb gyaloglás is tervezhető az ősszel csodás színekben pompázó kertben.  Nyitva a növényáruda, a büfé.Ünnepnapokon, hosszú hétvégéken a Bolza … Ősszel is vár a Pepi-kertRead More »

Fehér pávák érkeztek az Arborétumba

Fehér pávák érkeztek az Arborétumba Többféle színváltozatban láthatók pávák a Pepi-kertben Több, mint 50 kék páva él a Szarvasi Arborétumban Közel 60 színes tollazatú indiai kék páva él a Szarvasi Arborétumban. Látogatóink szívesen sétálnak a nyomukban a kertben, hiszen a kakasok díszes tollazata főként tavasszal pompás, látványos. Az eddig is különlegességnek számító kék pávák közé … Fehér pávák érkeztek az ArborétumbaRead More »

Aszály

Aszály Az elmúlt 30 év legaszályosabb éve eddig 2022 Az aszályos időszakadatai, nehézségei a Szarvasi Arborétumban Az Arborétumban 1990 óta naponta lejegyezett adatok közül az eddigi legkevesebb csapadékot 1992-ben mértük, amikor az éves mennyiség nem érte el a 300 mm-t. Akkor az év első felében 98.4 mm csapadék hullott, idén június végéig pedig csak 80,8 … AszályRead More »

Agrárkaland kiállítás

Agrárkaland kiállítás 1 órás játékos ismeretszerzés vetéstől az aratásig, méhektől a halakig Esős idő, hűvös ősz?  Látogatható az Arborétum új attrakciója! Az Agrometeorológiai Állomáson berendezett  kiállítás az agrárium számos területét mutatja be interaktív, csapatjáték formában gyermekeknek, felnőtteknek, családoknak, diák csoportoknak. A kiállítás egyénileg és csapatjáték során is végigjárható a bejelentkezett csoportoknak.  A csoportok traktor pontokat … Agrárkaland kiállításRead More »