SZIE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Aszály

Aszály Az elmúlt 30 év legaszályosabb éve eddig 2022 Az aszályos időszakadatai, nehézségei a Szarvasi Arborétumban Az Arborétumban 1990 óta naponta lejegyezett adatok közül az eddigi legkevesebb csapadékot 1992-ben mértük, amikor az éves mennyiség nem érte el a 300 mm-t. Akkor az év első felében 98.4 mm csapadék hullott, idén június végéig pedig csak 80,8 … AszályRead More »

Agrárkaland kiállítás

Agrárkaland kiállítás 1 órás játékos ismeretszerzés vetéstől az aratásig, méhektől a halakig Márciustól látogatható az Arborétum új attrakciója Az Agrometeorológiai Állomáson berendezett új kiállítás az agrárium számos területét mutatja be interaktív, játékos formában gyermekeknek, családoknak, az iskolás korosztálynak. A kiállítás a gyermekek érdeklődésének felkeltése mellett a szarvasi gazdászképzés múltjának, emlékeinek bemutatását  tűzte ki célul. A … Agrárkaland kiállításRead More »

Pepi gróf öröksége

Pepi gróf öröksége Csodálatos fotóalbum a Szarvasi Arborétumról Megjelent Jakab Gusztáv – A Szarvasi Arborétum című könyve Hosszú évek vágya jelenik meg e könyv lapjai között, hiszen a Fekete István által írt Pepi-kert és a Bauecker Alajos szerkesztésében kiadott A Szarvasi Arborétum című könyvek óta csak kisebb látogatói kiadványok vagy pályázati összefoglalók jelentek meg a … Pepi gróf örökségeRead More »

Kaland a mobilodon

Kaland a mobilodon Új, kalandjátékkal várunk a Pepi-kertben! Virtuális játékban is felfedezhető Magyarország legnagyobb Arborétuma  A főbejáratnál található tájékoztató tábláról is beolvasható az a qr kód, mellyel az új, virtuális kalandjáték játszható az Arborétumban. A játék indulásához szükségesek az alábbi feltételek: Megvásárolt aktuális belépőjegy a Szarvasi Arborétumban Mobiltelefon, mobilnet, QR kód olvasó applikáció A játék … Kaland a mobilodonRead More »

Megújult a Kilátó

Megújult a Kilátó Új formát kapott az Arborétum Kilátója A 122 éve épült Kilátó új-régi formában látható a Szarvasi Arborétumban Elkezdődött az 1900-ban készült Bolza gróf által ‘Kilátó’-nak nevezett esőbeálló felújítása.  Az 1900-ban készült építmény az Arborétum legmagasabb pontján kapott helyet. Akkoriban a telepített növények még alacsonyak voltak és nem záródott össze az állomány, ezért … Megújult a KilátóRead More »

Ünnepnapokon is nyitva a kert

A hosszú hétvégéken is nyitva A Szarvasi Arborétum nyitva tartása változatlan A kert 8 órától sötétedésig látogatható. Jegypénztár nyitva tartás 8 órától 18 óráig A Szarvasi Arborétum az év minden napján várja látogatóit.Rövidebb séták, vagy már hosszabb gyaloglás is tervezhető a tavaszodó kertben. Nyílnak a krókuszok, még virágoznak a hóvirágok, tőzikék. A pirosló honyor, az … Ünnepnapokon is nyitva a kertRead More »

Húsvéti programok

Húsvéti programok A Pepi-kert idén húsvétkor is várja a családokat Húsvét hétfő az Ökojátékparkban A Szarvasi Arborétum a hosszú hétvégén, a húsvéti ünnep idején is nyitva tart. A kert 8 órától sötétedésig látogatható, jegypénztár nyitva tartás minden nap 8 órától 18 óráig. Április 18-án, húsvét hétfőn a kert északi részében található Ökojátékparkban egész napos húsvéti … Húsvéti programokRead More »

Szorgos hangyák napja

Szorgos hangyák napja Arborétumi kertészkedés diákokkal, önkéntesekkel Március 18-án légy Te is Szorgos Hangya! Szorgos Hangyák Napja      2022. március 18.  LÉGY TE IS SZORGOS HANGYA! A tavasz beköszöntével a Pepi-kertben ismét elérkezett a kerti munkák ideje. Szorgos hangyák, segítsetek nekünk az Arborétum tavaszi munkáiban, az ágak, gallyak összegyűjtésében! Március 18-án, pénteken az iskolás csoportokat … Szorgos hangyák napjaRead More »

Korallvirág vásár

Korallvirág vásár a növényárudában Február 14-től a készlet erejéig tart a kiárusítás Névnap, születésnap, Valentin nap: kedves és tetszetős ajándék lehet a korallvirág.  A Szarvasi Arborétum növényárudájában 9 féle korallvirág kapható kedvezményes, 350,-Ft-os áron.A szép, tavaszi virágok megvásárolhatók február 14-én hétfőtől hétköznapokon 8-16 óráig a főbejárat melletti árudában a készlet erejéig. Amennyiben 20 db felett vásárolna … Korallvirág vásárRead More »

Hangya futás

Hangyafutás Újra lesz futás a Pepi-kertben 2022. március 20-án a Bolza-körön futnak a hangyák