BCE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Arborétumok napja

Arborétumok napja 2019. május 19. PROGRAMOK 11.00 Nordic Walking túra a kertben /túravezető: Kocsis István – NW tréner/14.00 A Szarvasi Város és Környezetvédő Egyesület által lebonyolított KÖRNYEZETTUDATOS TÉMANAPOK, VALAMINT A ZÖLD LEVÉL GYŰJTŐPROGRAM PEPI MANÓ KERTJÉBEN című – Zöld Forrás támogatási pályázat – projektzárója /dr Váradi Lászlóné beszámolója a Vendégházban/14.15 “Botgyaloglás”, a stressz – űző tevékenység jótékony hatásai / Kocsis István testnevelő, Nordic Walking tréner előadása a Vendégházban/15.00 Muzsika a kertben – A Szarvasi Kamarazenekar koncertje a kertben16.00 Csodaösvény – a Pepi kert új, interaktív felfedező játékának átadása /dr. Hanyecz Katalin és Hegedűs Éva kíséretében a játék bemutatása a kertben/15.30 Nordic Walking botkóstoló a kertben / vezeti: Kocsis István – NW tréner/ Az előadás, koncert mellett a Vendégházban a résztvevők betekintést nyerhetnek a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar végzős hallgatóinak diplomaterv kiállításába. Az Arborétumok napja programjai arborétumi belépőjegy megvásárlása mellett ingyenesen tekinthetők meg.A túrákon és a játékon a részvétel a megváltott jeggyel ingyenes. A programokra szeretettel várjuk!

European garden event // Rendez-vous aux jardins

Rendez-vous aux jardins 2019 Rendez-vous aux jardins 2019 – Állatok a kertben Az Európai kertek napja 2019 rendezvény idei témája: Állatok a kertben Állatok a kertben címmel természetbarát foglalkozással kapcsolódik a Szarvasi Arborétum a francia kulturális minisztérium által meghirdetett  nemzetközi programhoz. A családok részére szóló programunkra szeretettel várjuk Önöket : Időpont: 2019. június 8. 9.00-12.00 Helyszín: Szarvasi Arborétum foglalkoztató terme          Állataink ( emuk, kék pávák) közös etetése          Vizsgálatok, rovarmegfigyelések mikroszkóppal          Alkotókör: Termésállatok és fahasáb bagoly készítése          Fészkek, etetők, tollak, madárhangok bemutatása, megfigyelése A foglalkozást vezeti: Kugyeláné Décsei Mónika A program arborétumi belépőjegy megvásárlása mellett ingyenesen vehető igénybe. További információ a Rendez-vous aux jardins programról: https://openagenda.com/rdvj-2019-europe/events/animals-in-the-garden-arboretum-of-szarvas?lang=

“Csodás Magyarország” kampány

  Csodás Magyarország kampány Varázstanya látogatás – ajándékba A kampány részletei: A Magyar Turisztikai Ügynökség kampányához kapcsolódóan az alábbi termékajándékot kínáljuk látogatóink számára: 2019. június és július hónapban minden hétfőn 9.00-11.00 óráig a Varázstanya – interaktív botanikai múzeum a megváltott arborétumi belépőjeggyel ingyenesen látogatható. Szeretettel várjuk Önöket! << Vissza a hírekhez Oszd meg másokkal is!

Muzsika a kertben – tavaszi koncert

  Muzsika a kertben A Szarvasi Kamarazenekar tavaszi koncertje Május 19-én 15 órától szeretettel várunk minden kedves látogatót a Szarvasi Kamarazenekar tavaszi koncertjére! A koncerten számos ismert zenemű, melódia hallható gyönyörű, friss tavaszi környezetben. A koncert arborétumi belépőjegy vásárlása mellett tekinthető meg. Zenebarátok, természetbarátok, édesanyák – várjuk Önöket! << Vissza a hírekhez Oszd meg másokkal is!

Nordic walking áprilistól az Arborétumban

  Nordic Walking az Arborétumban Nordic Walking vezetett sétára van lehetőség az Arborétumban minden szerdán 17 órától a látogatóknak. Gyülekező a parkolóban, majd bemelegítés és lendületes gyaloglás az évszázados fák alatt, virágzó magnólia cserjék és tavaszi növények között. Szeretettel várja a mozogni vágyó, önmagukért és egészségükért tenni akaró sportos időseket és fiatalokat Fazekas Erzsébet. További információ kérhető: 70/458-5129