Hogyan jutok el a Szarvasi Arborétumba?

A Szarvasi Arborétum a Körösök völgyében fekszik, részben Szarvas város, részben Békésszentandrás nagyközség közigazgatási határában. Nyugatról a mezőtúri út, keletről pedig a Kákafoki-holtág határolja.

Személyautóval

Budapest felől a 44 számú főúton érkezhet Szarvas városába. A várostáblához közeledve jobb oldalról az EDO benzinkút után egyből soroljon jobbra középre és kanyarodjon le balra. Párszáz méter múlva jobbról láthatja a Mini-Magyarországot, majd utána közvetlen a Szarvasi Arborétumot.

 Személyautóval az Arborétum bejárata előtti parkolóban lehet várakozni. 
A parkolás díjmentes, őrzés nincs!

Tömegközlekedéssel

Tömegközlekedés tekintetében a város vonattal a Budapest-Békéscsaba vonal felől mezőtúri átszállással vagy Szeged felől orosházi átszállással közelíthető meg. Autóbusszal a Budapest-Kecskemét-Békéscsaba-Gyula vonalon vagy a környező településekről egyenes járattal. Az Arborétumhoz legközelebb eső buszmegállóban (44-es főúton a mezőtúri úti leágazásnál) csak a helyközi járatok állnak meg.

Autóbusszal az Arborétum bejárata előtti parkolóban lehet várakozni.
A parkolás díjmentes, őrzés nincs!

 

Városnéző kisbusszal

A városban elektromos kisbusz közlekedik, idegenforgalmi szezonban menetrendszerűen, amellyel az Arborétum is elérhető.

Útirány: 1. Vízi Színház (parkoló) - Szabadság utca - Béke utca - 2. Kossuth utca - Piac - 3. Napestig - Strand utca - Vasút utca - Deák Ferenc utca - Szabadság utca - Üdülő sétány - 4. Arborétum / Mini Magyarország - 5. Körös-Maros Nemzeti Park - 6. Vízi Színház (parkoló)

A pontos menetrendről érdemes előre tájékozódni az alábbi elérhetőségeken:
Tourinform Iroda 5540 Szarvas, Szabadság utca 32.
Telefon: +36-66/311-140 vagy +36-70/312-7903

Boglár Sétahajóval

Sétahajózás a Boglár motoros sétahajóval a Holt-Körösön. A 83 éves hajó 70 embert képes befogadni és az első zárt részének, illetve a lezárható félig-nyitott hátsó résznek köszönhetően bármilyen időjárásban képes közlekedni.

A Boglár sétahajó hétvégenként két időpontban vagy igény szerint látogatókat szállít az Arborétumba. Pontos információ a hajó üzemeltetőjétől kérhető:
Székely János +36-70/323-6389

 

Katalin II. Sétahajóval

További információ itt kérhető: +36-20-230-4890

Kerékpárral

A kerékpárral érkezők számára a bejáratnál kerékpártároló található.

Lehetőség lesz az Arborétumban a burkolattal ellátott utakon kerékpáros felfedezésre is. Ehhez az aktív programhoz kerékpárok bérelhetők hamarosan. 

Információ: pepikert@pepikert.hu