Sportolj az Arborétumban

Egészségünk megőrzése, fizikai és szellemi kondíciónk megtartása elengedhetetlenül fontos minden életkorban. A Szarvasi Arborétum ennek érdekében tett fejlesztéseit és tevékenységét egészségtudatos szemlélettel valósítja meg. 

Futás

2020-ban indítottuk útnak “Négy évszak az Arborétumban” címmel egy 4 eseményből álló futóversenyt, melynek következő eseményét 2021. őszre tervezzük. Az elmaradt téli, tavaszi és őszi versenyeket 2021-22-ben szeretnénk lebonyolítani a Szarvasi Arborétumban. 

A futás szerelmeseinek lehetősége van az Arborétumban bármikor edzeni, kocogni, futni az aktuális belépőjegy megvásárlása mellett. 

Egyéni, szabadidős futásra a kertben számos helyen van lehetősége látogatóinknak. Burkolt sétaúton 1000 m-en a Kis Körtúra útvonalán futhatnak, valamint a Bolza Mariette sétányon 2500 m-en. Emellett a kertben a szabad gyepfelületeken, mulccsal szórt sétautakon megfelelő időjárási körülmények mellett kocogva, futva is felfedezhető az Arborétum. Az arborétumi futás belépőjegy vásárláshoz kötött.

Nordic walking / Botgyaloglás

Botgyaloglásra, nordic walking túrák lebonyolítására nincs jobb helyszín, mint a Szarvasi Arborétum. Vezetett túrákat az MTTSZ Szarvasi Egyesülete rendszeresen szervez a kertben. Csatlakozni a csoporthoz az egyesület vezetőjénél, Fazekas Erzsébetnél lehet.

Minden aktív látogatót arra biztatunk, hogy próbálja ki ezt a kortól, időjárási körülménytől függetlenül végezhető  mozgásos tevékenységet ebben az egyedülálló természeti környezetben,  a Pepi-kertben. Az arborétumi botgyaloglás jegyvásárláshoz kötött.

Disc golf / Frizbi / Repülő korong

A disc golf egy itthon még kevésbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a disc golfban a játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják. 

A kert helyszíne országos és nemzetközi versenyeknek, tavaly a szeptember 25-27-én  az Arborétum adott otthont a  ArbOpen 2020 Országos Disc Golf Bajnokságnak. 

Idén két verseny megrendezése várható az Arborétumban: a Közép – európai Disc Golf Bajnokság 2021. július 30 – augusztus 1. között, valamint az ArbOpen Országos Disc Golf Bajnokság 2021. szeptember 30 – október 3. között.

Járd be a kertet virtuálisan!