Sportolj az Arborétumban

Egészségünk megőrzése, fizikai és szellemi kondíciónk megtartása elengedhetetlenül fontos minden életkorban. A Szarvasi Arborétum ennek érdekében tett fejlesztéseit és tevékenységét egészségtudatos szemlélettel valósítja meg. 

Futás

Az idei évben indítunk el “Négy évszak az Arborétumban” címmel egy 4 eseményből álló futóversenyt, melynek idei eseményeit 2020. július 12-én, valamint 2020. december 6-án szervezzük. A tavaszi és őszi versenyeket 2021-ben szeretnénk lebonyolítani a Szarvasi Arborétumban.

Egyéni, szabadidős futásra a kertben számos helyen van lehetősége látogatóinknak. Burkolt sétaúton 1000 m-en a Kis Körtúra útvonalán futhatnak, valamint a Bolza Mariette sétányon 2500 m-en. Emellett a kertben a szabad gyepfelületeken, mulccsal szórt sétautakon megfelelő időjárási körülmények mellett kocogva, futva is felfedezhető az Arborétum.

Nordic walking

Botgyaloglásra, nordic walking túrák lebonyolítására nincs jobb helyszín, mint a Szarvasi Arborétum. Vezetett túrákat az MTTSZ Szarvasi Egyesülete rendszeresen szervez a kertben, jelenleg a covid-19 rendelkezései miatt azonban ezek a csoportos  alkalmak szünetelnek. 

Minden aktív látogatót arra biztatunk, hogy próbálja ki ezt a kortól, időjárási körülménytől függetlenül végezhető  mozgásos tevékenységet ebben az egyedülálló természeti környezetben,  a Pepi-kertben.

Discgolf

A discgolf egy itthon még kevésbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a discgolfban a játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják. 

A kert helyszíne országos és nemzetközi versenyeknek, idén a szeptember 25-27-én  az Arborétum ad helyszínt a Kelet-európai Discgolf Bajnokságnak, valamint a szeptember 30-tól megrendezendő ArbOpen Országos Discgolf Bajnokságnak.

Ezeket láttad már?

Bejárnád virtuálisan?

Partnereink

pepikert oldalsav hirdetesiminta 01
pepikert oldalsav hirdetesiminta 1

hirdetési felület