Sportolj az Arborétumban

Egészségünk megőrzése, fizikai és szellemi kondíciónk megtartása elengedhetetlenül fontos minden életkorban. A Szarvasi Arborétum ennek érdekében tett fejlesztéseit és tevékenységét egészségtudatos szemlélettel valósítja meg. 

Futás

2020-ban indítottuk útnak “Négy évszak az Arborétumban” címmel egy 4 eseményből álló futóversenyt, melynek következő eseményét 2021. április 25-re szervezzük. Az elmaradt téli és őszi versenyeket 2021-22-ben szeretnénk lebonyolítani a Szarvasi Arborétumban. 

A futás szerelmeseinek lehetősége van az Arborétumban bármikor edzeni, kocogni, futni az aktuális belépőjegy megvásárlása mellett. 

Egyéni, szabadidős futásra a kertben számos helyen van lehetősége látogatóinknak. Burkolt sétaúton 1000 m-en a Kis Körtúra útvonalán futhatnak, valamint a Bolza Mariette sétányon 2500 m-en. Emellett a kertben a szabad gyepfelületeken, mulccsal szórt sétautakon megfelelő időjárási körülmények mellett kocogva, futva is felfedezhető az Arborétum. Az arborétumi futás belépőjegy vásárláshoz kötött.

Nordic walking

Botgyaloglásra, nordic walking túrák lebonyolítására nincs jobb helyszín, mint a Szarvasi Arborétum. Vezetett túrákat az MTTSZ Szarvasi Egyesülete rendszeresen szervez a kertben. 

Minden aktív látogatót arra biztatunk, hogy próbálja ki ezt a kortól, időjárási körülménytől függetlenül végezhető  mozgásos tevékenységet ebben az egyedülálló természeti környezetben,  a Pepi-kertben. Az arborétumi botgyaloglás jegyvásárláshoz kötött.

Discgolf

A discgolf egy itthon még kevésbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a discgolfban a játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják. 

A kert helyszíne országos és nemzetközi versenyeknek, idén a szeptember 25-27-én  az Arborétum adott helyszínt a  ArbOpen 2020 Országos Discgolf Bajnokságnak. A Kelet – európai Discgolf bajnokság eseménye 2021-ben várható. 

Járd be a kertet virtuálisan!

Covid-19 tájékoztató