Hasznos információk

A terület bejárására 2-3 óra ajánlott kényelmes tempóban. Amennyiben több időt kívánnak eltölteni a kertben, választhatnak  körtúráink közül.

Az önálló sétát tájékoztató- és növénytáblák, a belépőjegy mellé adott térkép, valamint az ajándékboltban megvásárolható különböző korosztályoknak szóló kísérőfüzetek és kiadványok segítik.

Mozgássérültek számára kerekes kocsival folyamatosan járható útvonal a park központi részén van kialakítva kb. 1000m hosszon.

A burkolt utak mentén szabadtéri foglalkoztató játékokat találnak. (lengőteke, babaház, a sakk- és malompálya, a torpedó, valamint a gyufás fejtörő)

Ingyenesen használható mosdók a főbejárathoz közel, jobbra találhatók.

A Varázstanya udvarán Emma és Karesz, azaz a két emu látható. Az állatok etetése tilos!

A kertben élő kék pávák szabadon közlekednek, bárki számára megtekinthetők. Az állatok etetése tilos!

A jegypénztár melletti Növényáruda március 15. és november 15. között tart nyitva 9-től 17-ig. Aktuális készlete folyamatosan változó.

Elrejtett geoláda megtalálására van lehetőség GPS, vagy akár okostelefon segítségével. A játék részletei megtalálhatók a  www.geocaching.hu oldalon, ahol a Szarvasi Arborétumra rákeresve érhetők el a geoláda koordinátái valamint térképe.

„Tündöklő kövek” bibliai ihletésű kültéri kiállítás megtekinthető a Hajókikötő felé vezető burkolt út mellett, a Konyhakert elnevezésű gyűjtemény fái alatt.

Kérjük, az utazás előtt egyeztessenek kollégáinkkal a választható programok foglalásával kapcsolatban.

Járd be a kertet virtuálisan!