SZIE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Éjszakai csapatjáték

Éjszakai csapatjáték a Pepi-kertben Denevérek, baglyok, játék és izgalom Kutatók éjszakája a Szarvasi Arborétumban Izgalmas, vagy ijesztő az éjszaka az Arborétumban?Milyen lehet a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni? Reméljük, izgalmas élményben lesz részetek idén is az Éjszakai csapatjáték során. Szeptember 29-én 19:00 és 24:00 óra között  ismét egy új játékra lesz lehetősége annak a 37 … Éjszakai csapatjátékRead More »

Kutyás piknik a Pepiben

Kutyás piknik a Pepiben Ősszel is folytatódik a kutyás program a Pepi-kertben Sétáljunk az Arborétumban kutyával! Illatok, színek, szagok vaú-vaú! Tudtátok, hogy a Szarvasi Arborétumban kutyával is sétálhattok, barangolhattok? Persze csak pórázon vezetve és betartva a természetvédelmi szabályokat. De hogyan sétáljak kutyával az Arborétumban? Mit tegyek, ha a kert állataival találkozok? Szeptember 30-án 11 órára várjuk az … Kutyás piknik a PepibenRead More »

European Masters Disc Golf Championship

Disc golf Európa-bajnokság European Masters Disc Golf Championship Nemzetközi frizbi EB a Szarvasi Arborétumban 2023. augusztus 21-27 . A Magyar Repülő Korong Szövetség 2023. augusztus 21-27 között rendezi a disc golf sportág korosztályos (masters) Európa-bajnokságát. Az eseménynek Magyarország legnagyobb Arborétuma, a 82 hektáros Szarvasi Arborétum ad otthont. Az alábbiakban a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat válogattuk … European Masters Disc Golf ChampionshipRead More »

Muzsika a kertben

Muzsika a kertben Vajda Band Emlékzenekar koncertje Szeptember 30-án újra felcsendül a muzsika a Pepi-kertben A Szarvasi Arborétumban lép fel a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium zenekara A koncert ideje: 2023. szeptember 30. 14-15 óra A koncert helyszíne a Kikötő felé vezető út mellett jobbra található szabad terület. A közel egy órás műsorban közisismert dallamok csendülnek … Muzsika a kertbenRead More »

Dr. Hanyecz Katalin Pro Natura Díj

Pro Natura Díj Dr. Hanyecz Katalin Anna, a Szarvasi Arborétum igazgatója Pro Natura Díjat kapott 2023. május 26-án Nagy István agrárminisztertől vehette át a Pro Natura Díjat a Szarvasi Arborétum igazgatója A Föld Napja, április 22-e alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter a Pro Natura Díjat adományozta Dr. Hanyecz Katalin Anna, a Magyar Agrár- és Élettudományi … Dr. Hanyecz Katalin Pro Natura DíjRead More »

Relaxációs vezetett séta

A természet hangjai Relaxációs vezetett séta a Szarvasi Arborétumban Légy ott a kertben – Rendez vous aux jardins Mikor?   2023. június 3. 13:00 – 16:00 óráig Mi ez?  Vezetett sétával kapcsolódik a Szarvasi Arborétum a Légy ott a kertben – Rendez vous aux jardins nemzetközi eseményéhez. Mi lesz a programban?   A  3 órás programban a … Relaxációs vezetett sétaRead More »

Halösvény

Halösvény Száraz lábbal bejárható tanösvény Interaktív táblákon a holtág halfajai A Körös felől, hajóval megközelíthető Harcsa tanösvényünket kiegészítettük az itt élő halfajok bemutatásával és úgy gondoltuk, hogy az Arborétumban sétálókat is meglepjük, kialakítjuk a száraz lábbal járható Halösvényt. Az útvonal végig a parton halad és összesen 19 halfajt mutat be. A szakmai leírásokat és a … HalösvényRead More »

Pepi gróf öröksége

Pepi gróf öröksége Csodálatos fotóalbum a Szarvasi Arborétumról Megjelent Jakab Gusztáv – A Szarvasi Arborétum című könyve Hosszú évek vágya jelenik meg e könyv lapjai között, hiszen a Fekete István által írt Pepi-kert és a Bauecker Alajos szerkesztésében kiadott A Szarvasi Arborétum című könyvek óta csak kisebb látogatói kiadványok vagy pályázati összefoglalók jelentek meg a … Pepi gróf örökségeRead More »

Fehér pávák érkeztek az Arborétumba

Fehér pávák érkeztek az Arborétumba Többféle színváltozatban láthatók pávák a Pepi-kertben Több, mint 50 kék páva él a Szarvasi Arborétumban Közel 60 színes tollazatú indiai kék páva él a Szarvasi Arborétumban. Látogatóink szívesen sétálnak a nyomukban a kertben, hiszen a kakasok díszes tollazata főként tavasszal pompás, látványos. Az eddig is különlegességnek számító kék pávák közé … Fehér pávák érkeztek az ArborétumbaRead More »

Szorgos hangyák napja

Szorgos hangyák napja Arborétumi kertészkedés diákokkal, önkéntesekkel Október 7-én kertészkedjünk közösen! Szorgos Hangyák Napja      2022. október 7. LÉGY TE IS SZORGOS HANGYA! Az ősz beköszöntével a Pepi-kertben ismét elérkezett a kerti munkák ideje. Szorgos hangyák, segítsetek nekünk az Arborétum őszi munkáiban, az ágak, gallyak, termések, tobozok  összegyűjtésében! Október 7-én, pénteken az iskolás csoportokat … Szorgos hangyák napjaRead More »