SZIE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Futóverseny

Hóbogyó futam Bolza-kör Futóverseny lesz újra a Pepi-kertben Futókat, gyaloglókat is várnak a téli versenyre Hóbogyó Futam 2023. december 10.(vasárnap) Rendező: Szarvasi Arborétum, Minden Ami Szarvas és a Szarvasi Úszó és Szabadidő Sportegyesület (Futó Szakosztálya) Kapcsolattartók: Helyszín, infrastruktúra: Dr.Hanyecz Katalin 06-30-868-6170 Verseny lebonyolítása: Rohonyné Urbancsok Zsuzsa BSI futónagykövet 06-20-939-7676 Kommunikáció, marketing: Kugyeláné Décsei Mónika 06-30-9530-580 … FutóversenyRead More »

Kiállítás

Színes ősz Csipai Éva festménykiállítása tekinthető meg a Vendégházban Színes őszi hangulatban mutatkozik be az autodidakta festő a Pepi-kertben Kiállítás megnyitó: 2023. október 13. 16 óra A kiállítás helyszíne: Szarvasi Arborétum Vendégház A kiállítás az Arborétum nyitvatartási idejében arborétumi belépőjeggyel megtekinthető. Kérjük, egyeztessenek időpontot kollégánkkal a kiállítás megtekintése előtt. Bejelentkezés +3630 430 7754 Csipai Éva  … KiállításRead More »

Éjszakai csapatjáték eredmények

Éjszakai csapatjáték a Pepi-kertben 39 csapat vett részt idén az Éjszakai csapatjátékban Kutatók éjszakáján 312 játékos indult az éjszakai játék útvonalán  Izgalmas, vagy ijesztő volt az éjszaka az Arborétumban? Milyen lehetett a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni? Reméljük, izgalmas élményben volt részetek idén is az Éjszakai csapatjáték során. A Kutatók éjszakájához kapcsolódó eseményen 312-en vettek … Éjszakai csapatjáték eredményekRead More »

Kutyás piknik a Pepiben

Kutyás piknik a Pepiben Ősszel is folytatódik a kutyás program a Pepi-kertben Sétáljunk az Arborétumban kutyával! Illatok, színek, szagok vaú-vaú! Tudtátok, hogy a Szarvasi Arborétumban kutyával is sétálhattok, barangolhattok? Persze csak pórázon vezetve és betartva a természetvédelmi szabályokat. De hogyan sétáljak kutyával az Arborétumban? Mit tegyek, ha a kert állataival találkozok? Szeptember 30-án 11 órára várjuk az … Kutyás piknik a PepibenRead More »

European Masters Disc Golf Championship

Disc golf Európa-bajnokság European Masters Disc Golf Championship Nemzetközi frizbi EB a Szarvasi Arborétumban 2023. augusztus 21-27 . A Magyar Repülő Korong Szövetség 2023. augusztus 21-27 között rendezi a disc golf sportág korosztályos (masters) Európa-bajnokságát. Az eseménynek Magyarország legnagyobb Arborétuma, a 82 hektáros Szarvasi Arborétum ad otthont. Az alábbiakban a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat válogattuk … European Masters Disc Golf ChampionshipRead More »

Muzsika a kertben

Muzsika a kertben Vajda Band Emlékzenekar koncertje Szeptember 30-án újra felcsendül a muzsika a Pepi-kertben A Szarvasi Arborétumban lép fel a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium zenekara A koncert ideje: 2023. szeptember 30. 14-15 óra A koncert helyszíne a Kikötő felé vezető út mellett jobbra található szabad terület. A közel egy órás műsorban közisismert dallamok csendülnek … Muzsika a kertbenRead More »

Dr. Hanyecz Katalin Pro Natura Díj

Pro Natura Díj Dr. Hanyecz Katalin Anna, a Szarvasi Arborétum igazgatója Pro Natura Díjat kapott 2023. május 26-án Nagy István agrárminisztertől vehette át a Pro Natura Díjat a Szarvasi Arborétum igazgatója A Föld Napja, április 22-e alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter a Pro Natura Díjat adományozta Dr. Hanyecz Katalin Anna, a Magyar Agrár- és Élettudományi … Dr. Hanyecz Katalin Pro Natura DíjRead More »

Esküvő helyszín

Esküvő, lakodalom, családi rendezvények Miért válassza esküvője helyszínéül a Szarvasi Arborétumot? Mert minden évszakban szép, rendezett természeti környezetet kínálunk. Mert az egyedi tájképi kerthez az Arborétum Rendezvénypark szabadtéri helyszíne ad emlékezetes pillanatokat a különleges nap lebonyolítására. Mert a kert minden zegét-zugát bejárhatja fotósával a csodás felvételek elkészítésekor. Mert csendes, nyugodt helyet kínálunk az Ön különleges … Esküvő helyszínRead More »

Relaxációs vezetett séta

A természet hangjai Relaxációs vezetett séta a Szarvasi Arborétumban Légy ott a kertben – Rendez vous aux jardins Mikor?   2023. június 3. 13:00 – 16:00 óráig Mi ez?  Vezetett sétával kapcsolódik a Szarvasi Arborétum a Légy ott a kertben – Rendez vous aux jardins nemzetközi eseményéhez. Mi lesz a programban?   A  3 órás programban a … Relaxációs vezetett sétaRead More »

Halösvény

Halösvény Száraz lábbal bejárható tanösvény Interaktív táblákon a holtág halfajai A Körös felől, hajóval megközelíthető Harcsa tanösvényünket kiegészítettük az itt élő halfajok bemutatásával és úgy gondoltuk, hogy az Arborétumban sétálókat is meglepjük, kialakítjuk a száraz lábbal járható Halösvényt. Az útvonal végig a parton halad és összesen 19 halfajt mutat be. A szakmai leírásokat és a … HalösvényRead More »