SZIE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Környezetvédelmi világnap

Környezetvédelmi világnap Június 5. Környezetvédelmi világnap Ebből az alkalomból Kiss János búvár előadását hallgathatják meg látogatóink a Vendégház nagytermében. Az előadás arborétumi belépőjegy vásárlásával tekinthető meg.

Muzsika a kertben

Muzsika a kertben Koncert a Szarvasi Arborétumban Erdei muzsika – Gitár és blocflöte a kertben Muzsika a kertben programunk tavaszi eseményén egy igazán különleges koncertre várjuk látogatóinkat a Szarvasi Arborétumba. Erdei muzsika címmel két fiatal művész ad koncertet 2024. május 12-én 13 órától a Pepi-kertben: Szalai Regina blockflötén és Kisdi Endre gitáron játszik a csodás tavaszi … Muzsika a kertbenRead More »

Kiállítás

Ecset vonal Rómer Ilona festménykiállítása tekinthető meg a Vendégházban A Pepi-kert hangulata elevenedik meg a művésztanár festményein Kiállítás megnyitó: 2024. április 12. 14 óra A kiállítás helyszíne: Szarvasi Arborétum Vendégház A kiállítást megnyitja: Dr. Melis János Szarvas címzetes főjegyzője A kiállítás megnyitójára a Szarvasi Arborétum, valamint az alkotó  tisztelettel meghívja ismerőseit, barátait. A kiállítás az … KiállításRead More »

Húsvét az Arborétumban

Húsvét a Szarvasi Arborétumban Nyuszi ült a fűben A Húsvéti hosszú hétvégén több, mint 6000 látogató kirándult a Szarvasi Arborétumban  Látogatóink az alábbi programok kíséretében a virágzó, üde, tavaszi Arborétumot járhatták be családtagjaikkal, barátaikkal. Programok:2024.03.31. 14.00 -15.00 a Szarvasi Kutyakiképző Iskola/ Szarvasi Sportkutyás Egyesület bemutatót tart a Szarvasi Arborétumban a Makettpark melletti füves területen.A bemutatón az … Húsvét az ArborétumbanRead More »

Kutyás futás a Pepi-kertben

Kutyás futás a Pepi-kertben 40 résztvevő futott az első Kutyás futáson Március 24-én rendeztük az első közösségi Kutyás futást https://www.youtube.com/watch?v=V6yRzAInGKU Kutyás futás a Pepi-kertben Időpont: 2024. március 24. 8 órától 12 óráig Helyszín: Szarvasi Arborétum5540 Szarvas, I.kk.9.Bolza Mariette sétány A tavaszi Arborétum üde, zöld és virágzó. Az előző években sikeresen lebonyolított futóversenyek után idén új … Kutyás futás a Pepi-kertbenRead More »

Fotózz a kertben

Fotózz a Pepiben Fotótémák kezdőknek és profiknak Fedezd fel Magyarország legnagyobb Arborétumát! A  témát és a helyszínt mi adjuk hozzá. Tavaszi pávatánc – Fotózz a Pepiben A Szarvasi Arborétumban a tavaszi virágzó cserjékről, nárciszokról, jázminokról, magnóliákról vagy a rügyező fákról csodás fotók készíthetők.De megfigyelheted az ébredező természet színeit, formáit a kertben élő kék pávákon is.Közel 60 … Fotózz a kertbenRead More »

Szorgos hangyák hete

Szorgos hangyák hete Arborétumi kertészkedés diákokkal, önkéntesekkel Március 18-22. között kertészkedjünk közösen! Szorgos hangyák hete     2024. március 18-22. LÉGY TE IS SZORGOS HANGYA! A tavasz beköszöntével a Pepi-kertben ismét elérkezett a kerti munkák ideje.Szorgos hangyák, segítsetek nekünk a Szarvasi Arborétum tavaszi munkáiban, az ágak, gallyak összegyűjtésében, a kert tavaszi rendbetételében! 2024. március 18-22-ig az iskolás … Szorgos hangyák heteRead More »

Futóverseny

Hóbogyó futam Bolza-kör Futóverseny lesz újra a Pepi-kertben Futókat, gyaloglókat is várnak a téli versenyre Hóbogyó Futam 2023. december 10.(vasárnap) Rendező: Szarvasi Arborétum, Minden Ami Szarvas és a Szarvasi Úszó és Szabadidő Sportegyesület (Futó Szakosztálya) Kapcsolattartók: Helyszín, infrastruktúra: Dr.Hanyecz Katalin 06-30-868-6170 Verseny lebonyolítása: Rohonyné Urbancsok Zsuzsa BSI futónagykövet 06-20-939-7676 Kommunikáció, marketing: Kugyeláné Décsei Mónika 06-30-9530-580 … FutóversenyRead More »

Éjszakai csapatjáték eredmények

Éjszakai csapatjáték a Pepi-kertben 39 csapat vett részt idén az Éjszakai csapatjátékban Kutatók éjszakáján 312 játékos indult az éjszakai játék útvonalán  Izgalmas, vagy ijesztő volt az éjszaka az Arborétumban? Milyen lehetett a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni? Reméljük, izgalmas élményben volt részetek idén is az Éjszakai csapatjáték során. A Kutatók éjszakájához kapcsolódó eseményen 312-en vettek … Éjszakai csapatjáték eredményekRead More »