SZIE SZARVASI ARBORÉTUM OLDALAI VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA

Hírek

Halösvény

Halösvény Száraz lábbal bejárható tanösvény Interaktív táblákon a holtág halfajai A Körös felől, hajóval megközelíthető Harcsa tanösvényünket kiegészítettük az itt élő halfajok bemutatásával és úgy gondoltuk, hogy az Arborétumban sétálókat is meglepjük, kialakítjuk a száraz lábbal járható Halösvényt. Az útvonal végig a parton halad és összesen 19 halfajt mutat be. A szakmai leírásokat és a … HalösvényRead More »

Halösvény

Halösvény avató Új látványosság nyílik az Arborétumban Száraz lábbal bejárható a Halösvény >

Kutyás piknik a Pepiben

Kutyás piknik a Pepiben Folytatódik a kutyás program a Pepi-kertben Télen is sétáljunk az Arborétumban kutyával! Kezdjük az új évet Kutyás piknikkel!Illatok, színek, szagok vaú-vaú! Tudtátok, hogy a Szarvasi Arborétumban kutyával is sétálhattok, barangolhattok? Persze csak pórázon vezetve és betartva a természetvédelmi szabályokat.De hogyan sétáljak kutyával az Arborétumban? Mit tegyek, ha a kert állataival találkozok? Január 21-én … Kutyás piknik a PepibenRead More »

Téli nyitva tartás

Változik az Arborétum nyitva tartása Télen is várjuk látogatóinkat! A Szarvasi Arborétum egész évben folyamatosan nyitva tart. Változó, kedvezményes téli jegyárainkról és a nyitva tartásról olvassák el híreinket. >

Éjszakai csapatjáték eredmények

Éjszakai csapatjáték eredmények Denevérek, baglyok, játék és izgalom volt 35 csapat 225 játékos versengett az Éjszakai csapatjátékban Izgalmas, vagy ijesztő volt  az éjszaka az Arborétumban?Milyen lehetett a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni? Reméljük, izgalmas élményben volt részetek! Szeptember 30-án 19:00 és 24:00 óra között a Pepi-kert területén, valamint az Agrometeorológiai épületben 11 kijelölt állomásokon, 22 … Éjszakai csapatjáték eredményekRead More »

Pepi gróf öröksége

Pepi gróf öröksége Csodálatos fotóalbum a Szarvasi Arborétumról Megjelent Jakab Gusztáv – A Szarvasi Arborétum című könyve Hosszú évek vágya jelenik meg e könyv lapjai között, hiszen a Fekete István által írt Pepi-kert és a Bauecker Alajos szerkesztésében kiadott A Szarvasi Arborétum című könyvek óta csak kisebb látogatói kiadványok vagy pályázati összefoglalók jelentek meg a … Pepi gróf örökségeRead More »

Ősszel is vár a Pepi-kert

Őszi hétvégék a Szarvasi Arborétumban A Szarvasi Arborétum az őszi lombszíneződésben a legszebb A kert 8 órától sötétedésig látogatható. Jegypénztár nyitva tartás 8 órától 18 óráig A Szarvasi Arborétum az év minden napján várja látogatóit.Rövidebb séták, vagy  hosszabb gyaloglás is tervezhető az ősszel csodás színekben pompázó kertben.  Nyitva a növényáruda, a büfé.Ünnepnapokon, hosszú hétvégéken a Bolza … Ősszel is vár a Pepi-kertRead More »

Fehér pávák érkeztek az Arborétumba

Fehér pávák érkeztek az Arborétumba Többféle színváltozatban láthatók pávák a Pepi-kertben Több, mint 50 kék páva él a Szarvasi Arborétumban Közel 60 színes tollazatú indiai kék páva él a Szarvasi Arborétumban. Látogatóink szívesen sétálnak a nyomukban a kertben, hiszen a kakasok díszes tollazata főként tavasszal pompás, látványos. Az eddig is különlegességnek számító kék pávák közé … Fehér pávák érkeztek az ArborétumbaRead More »

Szorgos hangyák napja

Szorgos hangyák napja Arborétumi kertészkedés diákokkal, önkéntesekkel Október 7-én kertészkedjünk közösen! Szorgos Hangyák Napja      2022. október 7. LÉGY TE IS SZORGOS HANGYA! Az ősz beköszöntével a Pepi-kertben ismét elérkezett a kerti munkák ideje. Szorgos hangyák, segítsetek nekünk az Arborétum őszi munkáiban, az ágak, gallyak, termések, tobozok  összegyűjtésében! Október 7-én, pénteken az iskolás csoportokat … Szorgos hangyák napjaRead More »

Aszály

Aszály Az elmúlt 30 év legaszályosabb éve eddig 2022 Az aszályos időszakadatai, nehézségei a Szarvasi Arborétumban Az Arborétumban 1990 óta naponta lejegyezett adatok közül az eddigi legkevesebb csapadékot 1992-ben mértük, amikor az éves mennyiség nem érte el a 300 mm-t. Akkor az év első felében 98.4 mm csapadék hullott, idén június végéig pedig csak 80,8 … AszályRead More »