Hogyan jutok el a Szarvasi Arborétumba?

A Szarvasi Arborétum a Körösök völgyében fekszik, részben Szarvas város, részben Békésszentandrás nagyközség közigazgatási határában. Nyugatról a mezőtúri út, keletről pedig a Kákafoki-holtág határolja.

Személyautóval

Budapest felől a 44 számú főúton érkezhet Szarvasra. A várostáblához közeledve jobb oldalról az EDO benzinkút után egyből soroljon jobbra középre és kanyarodjon balra. Az úton haladva rövidesen jobbról láthatja az Aranyszarvas Apartmanházakat, majd a Mini-Magyarország Makettparkot, végül közvetlen utána jobbra kanyarodva a Szarvasi Arborétum parkolójában áll meg.

Főbejárat, jegypénztár a díszes fa kapunál található. Személyautóval az Arborétum bejárata előtti parkolóban, végig a parkoló hosszában lehet várakozni. 
A parkolás díjmentes, őrzés nincs!

Tömegközlekedéssel

Szarvas vonattal a Budapest-Békéscsaba vonal felől mezőtúri átszállással vagy Szeged felől orosházi átszállással közelíthető meg. Autóbusszal a Budapest-Kecskemét-Békéscsaba-Gyula vonalon vagy a környező településekről egyenes járattal. A Szarvasi Arborétumhoz legközelebb eső buszmegállóban (44-es főúton a mezőtúri úti leágazásnál) csak a helyközi járatok állnak meg!

A vasútállomásról, illetve az autóbusz állomásról csak gyalogosan, taxival, vagy az idegenforgalmi szezonban közlekedő városnéző kisbusszal közelíthető meg az arborétum. Gyalogosan a városközponton át sétálva, a híd mellett jobbra kanyarodva a Bolza sétányon haladva közelíthető meg az Arborétum.

Bérelt autóbusszal (csoportok esetén) az Arborétum bejárata előtti parkolóban lehet várakozni. A parkolás díjmentes, őrzés nincs!

Városnéző kisbusszal

A városban elektromos kisbusz közlekedik, idegenforgalmi szezonban menetrendszerűen, amellyel az Arborétum is elérhető a városközpontból.

Útirány: 1. Vízi Színház (parkoló) – Szabadság utca – Béke utca – 2. Kossuth utca – Piac – 3. Napestig – Strand utca – Vasút utca – Deák Ferenc utca – Szabadság utca – Üdülő sétány – 4. Arborétum / Mini Magyarország – 5. Körös-Maros Nemzeti Park – 6. Vízi Színház (parkoló)

A pontos menetrendről érdemes előre tájékozódni az alábbi elérhetőségeken:
Tourinform Iroda 5540 Szarvas, Szabadság utca 32.
Telefon: +36-66/311-140 vagy +36-70/312-7903

Boglár Sétahajóval

A Boglár sétahajó áprilistól októberig közlekedik a Holt-Körösön, és igény szerint látogatókat szállít az Arborétumba.

Bejelentkezés: +36 70 442 8939 , vagy +36 20 939 4604

Katalin II. Sétahajóval

Bejelentkezés: Demeter István hajóvezető +36-20-230-4890

Kerékpárral

Az Arborétum kerékpárral is megközelíthető. A városon keresztül haladva kiépített kerékpárúton, majd a 44-es főút alatt átvezetett úton, utána a Bolza sétányon haladva juthat az Arborétumhoz. A két keréken érkezők számára a bejáratnál kerékpártároló található. Amennyiben nem saját kerékpárral érkezne hozzánk, 3 helyszínen kerékpárt bérelhet  városunkban. Erről részletes információt az alábbi elérhetőségeken talál.  

Tourinform Iroda 5540 Szarvas, Szabadság utca 32.
Telefon: +36-66/311-140 vagy +36-70/312-7903

Az Arborétumban kerékpározni tilos, de bejelentkezéssel a Bolza Mariette sétányon  kerékpáros vezetett túrát ajánlunk.