Körtúrák a Pepi-kertben

Önállóan bejárható hosszabb-rövidebb túrák

A körtúra térképek segítségével ideje, kedve és erőnléte szerint önállóan választhat túrát az Arborétumban. Tekintse meg ajánlatunkat. Jó barangolást, kellemes sétát kívánunk!

KIS KÖRTÚRA

1 órás gyalogút, mely a burkolt sétaúton vezet a bejárattól a mamutfenyő érintésével és a hajókikötő mellett elhaladva visszatér a bejárathoz.

NAGY KÖRTÚRA

2 órás gyalogút, mely a burkolt sétaúton indul a bejárattól a mamutfenyő érintésével az olasz úton. A túrán eljut a Körös melletti úthoz, ahonnan a Történelmi Magyarország Közepére tekinthet a látogató. A hajókikötő mellett elhaladva végül visszatér a bejárathoz.

ÓRIÁS KÖRTÚRA

3 órás gyalogút, mely során a burkolt sétaúton elindulva a bejárattól a Mitrovszky – kert érintésével a Parkerdőbe juthat. Útját a kert északi részétől az olasz úton, vagy a Körös melletti úton folytathatja, ahonnan a Történelmi Magyarország Közepére tekinthet a látogató. A Bükkösön áthaladva a japán juharok, liliomfák mellett akár érintve a hajókikötőt visszatér a bejárathoz.

Bolza Mariette sétány

A sétány az Arborétum főbejáratánál lévő növényáruda melletti szakaszon indul, majd a hajókikötőnél ér véget. A 2500 méteres sétányon 10 tájékoztató táblán követhetik nyomon Bolza Mariette életútját, valamint olvashatnak a kert természeti értékeiről. Az 1-1,5 órás  sétány látogatóink számára szabadon bejárható, mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített.

A 2,5 km-es szakaszon kerékpáros szakvezetést is kínálunk, melyre előzetes bejelentkezés szükséges. 

Járd be a kertet virtuálisan!