Sportolj az Arborétumban

Egészségünk megőrzése, fizikai és szellemi kondíciónk megtartása elengedhetetlenül fontos minden életkorban. A Szarvasi Arborétum ennek érdekében tett fejlesztéseit és tevékenységét egészségtudatos szemlélettel valósítja meg. 

Futás

2020-ban indítottuk útnak “Négy évszak az Arborétumban” címmel egy 4 eseményből álló futóversenyt, melynek következő tavaszi eseménye  2022. május 8-án lesz a Pepi-kertben. Aki  valamelyik eseményen nem tudott részt venni, de szeretné pótolni, az idei évben a Ráadás futóversenyen, nyáron részt vehet és begyűjtheti a négy évszak kimaradt érmét egy ráadás futással a Szarvasi Arborétumban. 

A futás szerelmeseinek lehetősége van az Arborétumban bármikor edzeni, kocogni, futni az aktuális belépőjegy megvásárlása mellett, valamint lehetőség van Futóbérlet vásárlásra is Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna futónagykövetnél. Információ: 06 20 9397 676

Egyéni, szabadidős futásra a kertben számos helyen van lehetősége látogatóinknak. Burkolt sétaúton 1000 m-en a Kis Körtúra útvonalán futhatnak, valamint a Bolza Mariette sétányon 2500 m-en. Emellett a kertben a szabad gyepfelületeken, mulccsal szórt sétautakon megfelelő időjárási körülmények mellett kocogva, futva is felfedezhető az Arborétum. Az arborétumi futás belépőjegy vásárláshoz kötött.

Nordic walking / Botgyaloglás

Botgyaloglásra, nordic walking túrák lebonyolítására nincs jobb helyszín, mint a Szarvasi Arborétum. Vezetett túrákat az MTTSZ Szarvasi Egyesülete rendszeresen szervez a kertben, a túrák szombatonként 14 órától indulnak az arborétum főbejáratától. Csatlakozni a csoporthoz az egyesület vezetőjénél, Fazekas Erzsébetnél lehet. Információ: 06 30 099 2520

Minden aktív látogatót arra biztatunk, hogy próbálja ki ezt a kortól, időjárási körülménytől függetlenül végezhető  mozgásos tevékenységet ebben az egyedülálló természeti környezetben,  a Pepi-kertben. Az arborétumi botgyaloglás jegyvásárláshoz kötött, rendszeres botgyaloglók számára Nordic walking bérletet kínálunk, melyet Fazekas Erzsébetnél igényelhetnek a túrázni vágyók.

Disc golf / Frizbi / Repülő korong

A disc golf egy itthon még kevésbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a disc golfban a játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják. 

A kert helyszíne országos és nemzetközi versenyeknek,  az Arborétum adott otthont a  ArbOpen 2020 Országos Disc Golf Bajnokságnak, a Közép – európai Disc Golf Bajnokságnak 2021. július 30 – augusztus 1. között. 2023-ben pedig a Discgolf Masters Európa Bajnokság helyszíne lesz Arborétumunk.

2023. augusztus 22-26. között a Szarvasi Arborétum ad otthont a Masters (40 év felettiek) korosztály Disc Golf Európa Bajnokságának.

A Magyar Repülő Korong Szövetség szervezésében megrendezett egyhetes eseményen Európa 26 országából összesen 150 versenyző vesz részt, és küzd meg összesen 5 korosztályban a sportág egyik legrangosabb címéért.

Az esemény egy újabb fontos mérföldkő lesz a disc golf sportág és az Arborétum sok évre visszatekintő kapcsolatában: számos országos bajnokság, és a nagysikerű 2021-es Közép-európai Disc Golf

Bajnokság után az idei versennyel  egy még magasabb szintet céloznak meg a szervezők, azzal hogy a kontinens legtávolabbi tájaira is elviszik az Arborétum természeti szépségeinek a hírét. A sportesemény az Arborétum látogatói számára aktuális belépőjegy vásárlása mellett szabadon megtekinthető.

Szervező: Magyar Repülő Korong Szövetség

Helyszín: Szarvasi Arborétum 

Versenyinformáció: Hatvani Dániel  /  +36 30 777 5610

Járd be a kertet virtuálisan!