Ökojátékpark

Odvas rejtek a Pepiben

Ahol játszva ismerhető meg a különböző élőhelyek növény és állatvilága.

ROHU-35 „Greening footprints” Románia-Magyarország határon átnyúló Interreg pályázat keretében valósult meg egy igazán izgalmas ökojátékpark a Szarvasi Arborétumban. A projekt keretében tematikus sétaútvonalat, Meditációs teret, Ökojátékparkot, valamint emellett egy Bibliai-, fűszer- és gyógynövénykert alakítottak ki.

Az Ökojátékpark megtekintése:

  • Bemutatással, szakvezetéssel történik, előre egyeztetett csoportos látogatás során.
  • A szakvezetésen bemutatjuk a rendezvénytér Meditációs terének interaktív elemeit, állomásait, majd a Bibliai-, fűszer- és gyógynövénykert. A gyermekek a program során felfedezhetik az Ökojátékparkot, ahol megismerhető a különböző élőhelyek növény és állatvilága.
  • A program időtartama: 2-3 óra
  • A program ára:   3000,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül csoportos szakvezetéssel, vagy 2000,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett csoportos szakvezetéssel.
  • Bejelentkezés, időpontfoglalás a programra:  Kugyeláné Décsei Mónika   Telefon: 30/9530 – 580       E-mail: hello@jatekestanulas.hu

Az Ökojátékparkban bemutatjuk az erdő élővilágát, melyet az őshonos és telepített fafajok bemutatása mellett az “Odvas fa csúzdaház” tesz játékossá. A gyepek élővilágát a “Zöld labirintus” mutatja be festett rovarok, játékos elemek segítségével, a vízi életteret pedig  a “Harcsafészek mászóka” illusztrálja, környezetében a halak, békák, vízi madarak megjelenítésével.

Csupa izgalmas játék várja itt a gyermekeket, akik a vakond kémlelőn kukucskálhatnak, rovarok hátára ülve rugós hintázhatnak. A játszótéren lévő halfészek mászóka, odvas fa csúzda, pókhálós hinta, ugrókő játékai mellett a zöld labirintusban sok – sok állat és növény fedezhető fel. 

Aki elfáradt, megpihenhet a gombák kalapján ülve, vagy a harcsafészekben elbújva. A fűben heverők szabadon kémlelhetik a vonuló felhőket, madarakat, vagy csak egyszerűen élvezik a kert nyugalmát.

Járd be a kertet virtuálisan!