Parkerdei élmények túra

Légy ott a kertben! - Rendez-vous aux jardins

A csoportos túra/séta az Arborétum odvas rejtekébe vezet, ahol az eddig nem látott parkerdei élmények, játékok fedezhetők fel.

A túra időpontja: 2021. június 5. szombat 13 óra
A túra leírása: Az Arborétum főbejáratától csoportosan vezetve sétálunk az Arborétum új, eddig nem látogatható Parkerdei élményeket bemutató kertrészbe. A túrán a kert érdekességeinek bemutatásán túl végigvezetjük a csoportot a meditációs tér interaktív tanösvényén. Az Ökojátékparkban állati nyomkeresés, foglalkozás várja a gyerekeket, miután felfedezték a zöld labirintust, vagy megmászták az óriás harcsafészek mászókát.
Csupa izgalmas játék várja itt a gyermekeket, akik a vakond kémlelőn kukucskálhatnak, rovarok hátára ülve rugós hintázhatnak. A játszótéren lévő odvas fa csúzda, pókhálós hinta, ugrókő játékai mellett a zöld labirintusban sok – sok állat és növény ismerhető meg.
Aki elfáradt a játékban, megpihenhet a gombák kalapján ülve, vagy a harcsafészekben elbújva. A fűben heverők szabadon kémlelhetik a vonuló felhőket, madarakat, vagy csak egyszerűen élvezik a kert nyugalmát, a természet neszeit.
A túrán résztvevőkkel, családokkal, gyerekekkel a programot az illatos gyógynövény -, és fűszerkertben zárjuk, ahol a jellegzetes ismert, vagy kevésbé ismert gyógy-, és fűszernövényekről adunk ismertetőt, majd egy fél órás sétával visszatérünk az Arborétum főbejáratához.
 
A program helyszínén ivóvíz, mosdó, kézmosási lehetőség, pihenőpadok biztosítottak. Védettségi igazolvány a részvételhez nem szükséges. Uzsonnát, kulacsot mindenki hozhat magával, érdemes zárt cipőben érkezni a programra.
 
A program teljes időtartama: 3-3 és fél óra
A túra indulási helyszíne: Szarvasi Arborétum főbejárata
A program minimum 10 fő részvétele esetén indul.
Kinek ajánljuk?: Kirándulni szerető családok, egyéni túrázók, akik szívesen barangolnak hosszabb ösvényeken.
 
A program ára: 2500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása nélkül, vagy 1500,-Ft/fő arborétumi belépőjegy vásárlása mellett.
 
A programon részt vehet bárki, aki a megadott elérhetőségen bejelentkezik a túravezetőnél.
Csoportoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak 10 főtől egyedi időpontban is lehetőség van a túrán rész venni. Időpont egyeztetés a túravezetőnél!
 
Bejelentkezés a túravezetőnél: Kugyeláné Décsei Mónika, telefonszám: +36 30 9530 580

Járd be a kertet virtuálisan!