Legyen aktív vendégünk!

Kertünkben lehetősége van a hosszú séták, barangolások mellett számos aktív mozgást kipróbálni.

Egyénileg, vagy csoportosan is bejárhatja az Arborétum 62 ha területét. Erőnléte, ideje függvényében választhat ajánlott körtúráinkból.

A Bolza Mariette sétányon 2500 m burkolt sétaúton járhatja körbe a kertet.

Járja be a kertet nordic walking bottal, vagy tegyen hosszú sétát a Parkerdő irányába házikedvencével. Kutyájával – természetesen pórázon vezetve – izgalmas, közös sétára indulhat a az év minden napján.

Jógázzon a kertben, vagy vegyen részt egy hangfürdő programon. Hétvégén a csendes délelőtti, vagy esti alkalmak megfelelő hangulatot kínálnak  a kikapcsolódni vágyó látogatók számára.

Fedezze fel a kert legtávolabbi szegletét, kerékpározzon a Bolza Mariette sétányon a Parkerdőig. Vezetett túrán lehetősége van bérelhető kerékpárokon is eljutni a kert kevésbé látogatott, de izgalmas pontjáig. Amennyiben kerépkpáros szakvezetést kér, hívja kollégánkat a 30-9530-580-as telefonszámon. 

Járja végig a Holt – Körösön a Vízi tanösvényt kenuval. Csoportok számára nyújtunk lehetőséget kenu kölcsönzéssel erre az egyedülállóan természetbarát programra. További információ: 30-9530-580

A discgolf egy itthon még kevésbbé ismert sport, szabályai leginkább a hagyományos golf sporthoz hasonlítanak. Amíg a hagyományos golfban a játék célja az, hogy egy labdát minél kevesebb ütéssel beleüssünk egy lyukba, a frizbi golfban a játékosok minél kevesebb frizbi dobással próbálják eltalálni a pályán elhelyezett láncos célpontokat (úgynevezett kosarakat). A játék nehézségét a pályán elhelyezkedő tereptárgyak, fák, bokrok, dombok, lejtők adják.  A kert helyszíne országos és nemzetközi versenyeknek.

Az arborétumi vendégház emeletén 8 szoba várja a feltöltődni vágyó kirándulókat, összesen 14+6 férőhellyel. Az 1-3 ágyas szobák saját fürdőszobákkal rendelkeznek. Az épület alsó szintjén közös étkező, teakonyha található. A vendégházban free wifi használható.

Töltsön nálunk néhány napot a csönddel, nyugalommal teli fák rejtekében, ismerje meg a kert éjszakai hangulatát!

Járd be a kertet virtuálisan!