Mrs Norris az Arborétum cicája

Te is találkozhatsz vele!

A Pepi-kert “gondnokát” minden gyermek, diák szívesen simogatja a kirándulás során

A mi cicánk

A Szarvasi Arborétum, Magyarország legnagyobb arborétuma, nem csak a lenyűgöző növényvilágáról és izgalmas sétányairól híres, hanem egy különleges lakójáról is: Mrs Norrisról, a cicáról.

Két évvel ezelőtt, egy hűvös őszi napon jelent meg az Arborétum kapujában az elbűvölő cirmos. Azonnal elnyerte a dolgozók és látogatók szívét kedvességével és kíváncsiságával. Nem sokkal később az Arborétum csapata úgy döntött, hogy befogadják ezt a barátságos négylábút, aki hamarosan a kert állandó lakójává vált.

Miért Mrs Norris?

Nevét Mrs Norris, a Harry Potter-sorozat híres macskája után kapta, aki az ódon Roxfort falai között járkált. Bár a név elsőre talán furcsának tűnhet, az Arborétum Mrs Norrisa hamar igazolta, hogy méltó erre a névre. Akárcsak a könyvbéli névrokona, ő is minden kis zugot ismer és szemmel tart az Arborétumban.

A látogatók kedvence

Mrs Norris gyorsan a látogatók egyik legnagyobb kedvencévé vált. Gyakran találkozhatunk vele, amint kecsesen sétál a fák között, vagy lustán napozik egy padon. A gyerekek különösen szeretik őt, és sokszor lehet látni, ahogy óvatosan közelítenek hozzá, hogy megsimogassák. Ilyenkor szívesen kíséri a gyermekcsoportokat a vezetett túrákon, követi a gyermekeikkel barangoló családokat. Mrs Norris kedvesen fogadja a szeretetet, és cserébe dorombolással és barátságos nyávogással köszöni meg a figyelmet.

Harmónia  kertben

Mrs Norris jelenléte emlékeztet bennünket arra, milyen harmóniában élhet a természetben növény, állat és ember, ha ezt megfelelő környezet, odafigyelés és gondoskodás kíséri. Az Arborétum munkatársai mindent megtesznek, hogy Mrs Norris számára a legjobb körülményeket biztosítsák, ő pedig szeretetével nyugalmat és örömet hoz a mindennapokba.

Látogass el és találkozz Mrs Norrisszal!

Ha még nem jártál a Szarvasi Arborétumban, itt az ideje, hogy felfedezd ezt a csodálatos tájképi kertet. Ha szerencséd van, te is találkozhatsz Mrs Norrisszal, az Arborétum elbűvölő cicájával, aki már két éve az itt dolgozók és a látogatók szívének egyik legkedvesebb lakója. A legfrissebb fotókért kövesd a Facebook oldalunkat!

Járd be a kertet virtuálisan!