Hogyan jutok el a Pepikertbe?

A Szarvasi Arborétum a Körösök völgyében fekszik, részben Szarvas város, részben Békésszentandrás nagyközség közigazgatási határában. Nyugatról a mezőtúri út, keletről pedig a Kákafoki-holtág határolja.

Autóbusszal

Tömegközlekedés tekintetében a város vonattal a Budapest-Békéscsaba vonal felől mezőtúri átszállással vagy Szeged felől orosházi átszállással közelíthető meg. Autóbusszal a Budapest-Kecskemét-Békéscsaba-Gyula vonalon vagy a környező településekről egyenes járattal. Az Arborétumhoz legközelebb eső buszmegállóban (44-es főúton a mezőtúri úti leágazásnál) csak a helyközi járatok állnak meg.

Vonattal

A Vasútállomás és az Autóbusz pályaudvar viszonylag messze esik az Arborétumtól, ezért javasolt a helyi járatok (autóbusz, elektromos kisbusz, kölcsönözhető kerékpár, lovas hintó, sétahajó) feltárása. A helyi-járatos autóbuszok menetrendjéről az Autóbusz pályaudvaron (tel.: 66-514-650), az egyéb – szezonálisan működő – járatokról a Tourinform Irodában (tel.: 66-311-140, email: info@korostourist.hu) lehet érdeklődni.

Kerékpárral

A kerékpárral érkezők számára a bejáratnál kerékpártároló található.
Az Arborétum területe csak gyalogosan járható!

Csoportok

Csoportok számára lehetőség nyílik menetrenden kívüli helyi járatos busz igénylésére, melyről bővebb információt a 66-523-566 telefonszámon lehet kérni.

A Boglár sétahajó hétvégenként két időpontban vagy igény szerint látogatókat szállít az Arborétumba. Pontos információ a hajó üzemeltetőjétől kérhető: Székely János +36-70/323-6389

Személyautóval vagy autóbusszal az Arborétum bejárata előtti parkolóban lehet várakozni. A parkolás díjmentes, őrzés nincs!

Szarvasi turizmus

A városban elektromos kisbusz közlekedik, idegenforgalmi szezonban menetrendszerűen, amellyel az Arborétum is elérhető.

Útirány: 1. Vízi Színház (parkoló) – Szabadság utca – Béke utca – 2. Kossuth utca – Piac – 3. Napestig – Strand utca – Vasút utca – Deák Ferenc utca – Szabadság utca – Üdülő sétány – 4. Arborétum / Mini Magyarország – 5. Körös-Maros Nemzeti Park – 6. Vízi Színház (parkoló).

kisbusz

A pontos menetrendről érdemes előre tájékozódni az alábbi elérhetőségeken:

Tourinform Iroda 5540 Szarvas, Szabadság utca 32.
Telefon: +36-66/311-140 vagy +36-70/312-7903

Járd be a kertet virtuálisan!