Meditációs tér

A művészeti kialakítású térben bibliai történetek elevenednek meg

A meditációs tér elemei között korhű épület, barlang, szikla, tó jelenik meg cethallal, oszlopcsarnokkal, taposómalommal és sok egyéb művészeti alkotással.

A kert felfedezése során egy történelmi utazásra hívjuk látogatóinkat. Az időben visszarepülve lehetőségünk nyílik a kereszténység, a hit szemüvegén át szemlélni a világot, melyhez a modern technika segítségével kialakított meditációs tér tanösvénye nyújt helyszínt.

A tanösvény állomásai:

A születés barlangja. Az Ószövetség jövendölése hét évszázad elteltével teljesedik be a születés barlangjában, ahol megszületett a világ megváltója, illetve testet öltött az Isten az emberek szemei előtt.

Szikla, vízesés, fahíd. Mózes vizet fakaszt a sziklából. A vízhiány megoldására az Isten természetének csodálatos kibontakozása tárul elénk, ha ráütünk bottal a sziklára.

Siloám tava és kishajózó csatorna. A Galileai tenger Izrael legnagyobb édesvizű tava. Több alkalommal tesz csodát Jézus ezen a tengeren, egy öreg halászcsónak himbálódzó, recsegő fedélzetén; olykor édes, olykor keserves éjszakáin.

A cet, Jónás és az üveghíd. A cet kívülről a park egyik legjelentősebb látványeleme, amelynek a belseje is egy kiállítási tér, ahol Jónást is megtaláljuk. A cet száján keresztül lehet benézni, ahol a vetítés, illetve egyéb interaktív elemek várják a látogatókat. 

Taposómalom. Ebben a világban a tudomány lehetőségének tárháza van felkínálva. Már az ókori Egyiptomban szükségessé vált a vízátemelők fontossága, ezzel biztosították az öntözést. Elterjedt a saduf, egy olyan találmány, amely öntözéshez használt vízkiemelő szerkezet. A rómaiak feltalálták a taposómalmot, ennek segítségével már a nagy tömegű terheket is meg tudták mozdítani. Ekkor a taposómalmot már vízátemelő szerkezetként is hasznosították, amely nagy hatékonysággal táplálhatta az öntözőrendszert.

Oszlopcsarnok, rom. Jeruzsálemben a Juh-kapunál van egy medence, amelyet héberül Betesdának neveznek. Ennek öt oszlopcsarnoka van. Az egyik ilyen csarnokot idézné az oszlopcsarnok rom.

Interaktív szónoki pulpitus. A látogatói „ösvény” végéhez közelítve egy kb 20 négyzetméter nagyságú ókori oszlopcsarnok rommal találkoznak a látogatók, ahol amellett hogy teljesen biztonságos körülmények között lehet játszani, bujkálni még szónoki képességeikről is számot adhatnak a fiatalok és a játékos felnőttek egyaránt. Ezt segíti két „szónoki” pulpitus, melyen szócsövön keresztül lehet vitába szállni egymással.

Korhű ételeket és játékokat bemutató épület. A Jézus korabeli ételeket, eszközöket, szobrokat a két kiállítóteret magába foglaló épület mutatja be, amely két bejárattal rendelkezik. Az előtérbe lépve a kordonnal elzárt ajtónyíláson keresztül kaphatnak a látogatók betekintést a kiállítótérbe.

 

Ezeket láttad már?

Bejárnád virtuálisan?

Partnereink

pepikert oldalsav hirdetesiminta 01
pepikert oldalsav hirdetesiminta 1

hirdetési felület