Disc golf Európa-bajnokság

European Masters Disc Golf Championship

Nemzetközi frizbi EB a Szarvasi Arborétumban 2023. augusztus 21-27 .

A Magyar Repülő Korong Szövetség 2023. augusztus 21-27 között rendezi a disc golf sportág korosztályos (masters) Európa-bajnokságát. Az eseménynek Magyarország legnagyobb Arborétuma, a 82 hektáros Szarvasi Arborétum ad otthont. Az alábbiakban a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat válogattuk össze.

Mi a disc golf?

 A disc golf a frizbivel űzhető sportágak egyik legnépszerűbb változata.

A játék célja, hogy egy kezdőponttól elkezdve, minél kevesebb frizbi dobással eltaláljunk egy célpontot, a soron következő dobást mindig onnan dobva, ahol az előző földet ért.

A játékot jellemzően parkokban, erdős területeken, réteken játszák, ugyanis a nehézségét pontosan az adja, hogy a játékosok a dobásaikkal a természetes akadályokat (fák, bokrok, emelkedők) próbálják elkerülni.

A disc golf Magyarországon és a Szarvasi Arborétumban

 A sportág itthon a kevésbbé ismert sportok közé tartozik, ugyanakkor a disc golf és a Szarvasi Arborétum kapcsolata több évre nyúlik vissza. Az Arborétum természeti adottságai kiváló otthont nyújtanak a sportágnak, így a Magyar Repülő Korong Szövetséggel együttműködve már számos országos bajnokságot és nemzetközi versenyt rendeztek itt. Az idei Európa-bajnokság a sportág hazai történetének legnagyobb méretű és presztízsű versenye lesz.

Esemény időpontja, helyszíne

A verseny 2023. augusztus 21-26 között kerül megrendezésre a Szarvasi Arborétum kijelölt területén. A versenypályja az Arborétum északi részén kerül kitűzésre.

Augusztus 21-22-én a verseny hivatalos gyakorló körei zajlanak, a hivatalos megnyitóra pedig augusztus 22-én, 17:30 órakor kerül sor. A játékosok a tényleges verseny napokon, augusztus 22-27. között mérik össze erejüket és technikai tudásukat.

Résztvevők

A 40 év felettiek disc golf Európa-bajnokságán 27 ország 153 sportolója vesz részt, ezzel ez az esemény a sportág hazai történelmének a legnagyobb versenyévé lép elő. A nemzetközi versenyzők mellett a sportág hazai képviselői mérik össze tudásukat az erős mezőnyben. A sportolókat barátaik, családtagjaik is elkísérik a versenyre. A rendezvény a térség egyik legjelentősebb idegenforgalmi eseménye lesz.

Látogatók, nézők

A verseny megtekintése a helyszínen vásárolt arborétumi belépőjeggyel a látogatók számára ingyenes. A kert vendégeit és a nézőket az Arborétum több pontján elhelyezett információs táblák segítik a tájékozódásban. A helyszínen önkéntesek irányítják a versenyzőket és a látogatókat a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

További információ, kapcsolattartás

  • Közösségi oldalak / Social media

A felvételt készítette az M4 Sport

Járd be a kertet virtuálisan!