Pályázati fejlesztéseink az aktív sportolás elősegítésének jegyében

kics2

Az EFOP 3.4.3-16-2016-00012 Az agrárképzés tudásmenedzsment keretrendszerbe integrált, gyakorlatorientált, tartalmi és módszertani fejlesztése a digitális agrár- és élelmiszergazdaság elvárásainak tükrében című pályázat egyik eleme a hallgatói sporttevékenységek motiválása, sportolási lehetőségek megteremtése.

Ennek keretében egy alapszintű egészségnevelési projekt valósul meg új, a hallgatók számára elérhető sport és egészségnevelő szolgáltatások fejlesztésével. Cél: a Szarvasi Arborétum bekapcsolása a Szent István Egyetem sportéletébe a Hallgatói Önkormányzat képviselőinek közreműködésével.

Az EFOP 3.4.3-16-2016-00012 Az agrárképzés tudásmenedzsment keretrendszerbe integrált, gyakorlatorientált, tartalmi és módszertani fejlesztése a digitális agrár- és élelmiszergazdaság elvárásainak tükrében című pályázat kapcsán fogadtuk a hallgatókat, a friss gólyákat a Szarvasi Arborétumban, ahol számos sporttevékenységben vettek részt.

A szarvasi projekt keretében elkészült egy vízi tanösvény, amely az Arborétum Körös felőli partvonalának kb. egy kilométeres szakaszát érinti. A tanösvény öt állomásból áll, az állomásokon érdekes információk gyűjthetők és különleges, interaktív feladatok oldhatók meg. A tanösvény csoportok számára, kísérővel látogatható, a bemutatást és a tanösvény által kínált program hatékony lebonyolítását a túravezető koordinálja. A tanösvény állomásainak megközelítése hajókkal lehetséges.

A vízi közeg kihasználása mellett a szárazföldi sportok elérésére is lehetőség nyílik a pályázati támogatás segítségével. A kerékpárokkal az Arborétum környezetét lehet bejárni tavasztól, a jelzett túraútvonalakat kihasználva egyénileg vagy csoportosan, szakvezetéssel.

A labdajátékok kedvelői számára homokos röplabda pálya készüt, ahol focizni és tollaslabdázni is lehet. A pályázat keretében, a beruházás során elkészült a csónakház, beszerzésre kerültek a kerékpárok, a kenuk. 

Járd be a kertet virtuálisan!